Loading...

Miért pont Stana da Vale?

A hely mikróklímája olyan, hogy itt már akkor is van hó amikor még nem is gondolnád és addig van belőle, amikor már senki nem gondolná. Amikor először jártam a Bihari hegyekben magával ragadott a hatalmas hó, a fenyvesek a hatalmas fennsíkok látványa, ahogy szikrázott a napfény a hóval borított fenyőkön. Többen gondoljuk, hogy leírhatatlan és csodálatos látvány ez a hely. Én ezt az élményt szeretném megosztani mindazokkal, akik ellátogatnak hozzánk, ha az csak egy rövid hétvége is. Ez alatt a rövid idő alatt szeretném a lehető legtöbbet megmutatni, ebből a csodálatos tájból.

Bihari hegység

Biharfüred központjában, 1102 m magasságban található a háromcsillagos Iadolina Hotel.

Úgy tartják, hogy ez az egész Kárpát-medence legózondúsabb levegőjű vidéke, ezért sok vendég keresi fel egész évben. A jótékony hatású levegő, a hely nyugalma, a csend, igazi kikapcsolódást nyújt az ide látogatók számára.

Túráinkat innen indítjuk a környező max. 1100-1849m magas hegyeken található fennsíkokra. Biharfüred fekvésénél fogva az ország legcsapadékosabb területe, ezért decembertől egészen áprilisig ideális helyszínt biztosít motorosszán túráinknak.

Látnivalók, kirándulási lehetőségek

Biharfüred, Stana de Vale, Nagyváradtól 70 km-re található különleges tisztaságú, ózondús levegőjű klimatikus gyógyhely, a Bihar-hegység egyik nevezetes turisztikai régiója. Tengerszint feletti magassága 1102 méter, a szélcsendes völgykatlant 1400-1600 m magas, fenyvesekkel borított hegyek veszik körül.

Egyik legismertebb látnivalója a szállodától mindössze öt percnyire található a szépen kiépített híres Csodaforrás (IZVORUL MINUNILOR). A legenda szerint, ha a szerelmesek isznak a vizéből szerelmük örök lesz.

Loading...

Látványosságok

Számos turistaút indul a környék más látnivalóihoz is. Lehetőség nyílik kirándulást tenni a közeli Lesu-tóhoz, ahol nyáron akár fürödni és csónakázni is lehet. Szép kiránduló célpontok a völgyben a tótól feljebb található vízesések, melyek közt a leghíresebb a Jadolina. 16 jelzett turistaúton, hegyi túrákon lehet részt venni, ahol megcsodálhatják Erdély legmagasabb vízesését a 96 m magas Bohogyó vízesést, felkereshetik a Medvebarlangot, Ferice, Onceasa, Alunului és Meziad barlangokat, kirándulhatnak a Csefa-i halastóhoz és a Biharfüred-i pisztrángoshoz. Ha gyerekekkel érkezik, és ők nem tartanak velünk a túrán, napközben használhatják a szálloda melletti szánkó és sípályát.

Utazás és képek a szálláshelyről és a látnivalókról

Tekintsd meg ajánlatainkat vagy kérd munkatársunk segítségét!

Árak
Kapcsolat

Segíthetünk valamiben?

    Elérhetőségek

    Üzletágvezető: Fülöp Péter

    Telefon: +36 70 670 2766